glodalice za bebe

Glodalice za bebe su i igračke, ali i važan deo opreme tokom odrastanja svakog mališana. Služe da olakšaju nicanje mlečnih zubića i ublaže bol, nelagodnost i svrab u desnima tokom tog procesa.

Na tržištu postoje veliki broj modela pa je teško odlučiti se za samo jednu koja će pratiti potrebe i uzrast deteta. Povoljne su, zanimljive i interesantne detetu i smiruju nervozu pa roditelji često imaju više komada koji su uvek pri ruci.

Odabir prave veličine i oblika glodalice za bebe

Potraga za odgovarajućim glodalicama za bebe treba da obuhvati temeljno ispitivanje njenog sastava i vrste jer je to njena buduća igračka koju će beba stavljati u usta i nositi svuda sa sobom.

Na prvom mestu morate pratiti uputstva koja označavaju za koji uzrast su dečije glodalice predviđene. Tako ste sigurni da ste izabrali grupu kod koje su materijali prilagođeni osetljivim desnima, ali i da će glodalica imati odgovarajući oblik i da nije prevelika ili premala.

Obavezno treba tražiti sertifikovane vrste koje imaju dokaz da su pogodne za najmlađi uzrast, da su netoksične i bez BPA, olova, ftalata i drugih opasnih upstanci…

Ovakve potvrde će garantovati i da će glodalica izdržati pritisak desni i malih zubića i da je bezbedna za navedeni uzrast.

Neke su napravljene od gume, neke od silikona, neke vibriraju, a neke imaju tečnost pa mogu da se ohlade u frižideru i dodatno ublaže bol u desnima… Izbor zavisi od potreba deteta i svakako je da će tokom odrastanja zatrebati svaka vrsta u zavisnosti od brzine izrastanja zuba.

I za kraj, ali ne manje važno je odabir oblika glodalice jer ona mora biti spretna u dečijim rukama, interesantna, ali i odgovarajuće veličine pa da ih male ručice lako drže i grizu.

Odaberite one koje svetlucaju, ispuštaju zvukove i služe i za igru i animaciju i oduševićete mališana.

Glodalice su bezbedne za korišćenje

Uprkos različitim stavovima, glodalice za bebe i decu su apsolutno bezbedne za korišćenje, ali pod uslovom da se izabrala odgovarajuća vrsta i da se pravilno koriste.

Naime, važno je oprati ih pre i posle upotrebe jer ih deca stavljaju u usta, a ujedno spuštaju na razna mesta. I kada izgledaju čisto one to nisu pa ih treba održavati redovno da bi bile bezbedne za decu.

Ako se hlade, to treba da se hlade prema propisima i u frižideru jer ih hladnoća u zamrzivaču oštećuje, a ako primetite pukotine i habanje glodalicu morate baciti.

Isto tako, sve one vrste koje su deca prerasla treba skloniti jer ih ona mogu pregristi, progutati i povrediti se. One su svojim oblikom prilagođene da ih deca stavljaju u usta, ali samo ako su prilagođena dečijim potrebama.

Danas su glodalice za decu multifunkcionalne igračkice. One svetle, ispuštaju muziku, vibriraju, sijaju i prave se u raznim oblicima. Izuzetno su interesantne i deca ih obožavaju kako za igru tako i za smanjenje tegova.

Obradujte svog mališana i potražite ponudu za odgovarajuću uzrasnu grupu. Birajte modele koji će se dopasti vašem detetu. Često ćete ih menjati, ali će tokom prve godine značajno olakšati nicanje zuba i probleme koje to donosi.