dete-otvara-poklon,jpg

Bilo da je u pitanju dečiji rođendan, Nova godina ili jednostavno nagrada za dobar uspeh u školi, neki pokloni će decu učiniti jako srećnom, a neki od njih će se toliko rado i često koristiti da će im obeležiti celo detinjstvo.

Ali ponekad se zapitamo da li će se taj poklon detetu svideti? Šta ako mu i nije potreban, ili nema interesovanja za takvu vrstu igračke? To su sve pitanja koja postavljamo kada razmišljamo šta kupiti detetu, a pored toga treba da uskladimo i uzrast sa tim poklonom!

U nastavku teksta pročitajte nekoliko ideja za dečiji poklon!

Trčanje – glavni dečiji posao!

Praktično otkad prohodaju, deca najviše svog vremena provode u pokretu, igri i trčkaranju okolo! Tako da je i za devojčice i za dečake odlična ideja kupiti nešto što će podstaći njihovu fizičku aktivnost!

Oprema za sport i rekreaciju može biti odličan izbor za svakog klinca!

Veliki je trenutak u životu svakog deteta kada dobije prvi bicikl i uči da ga vozi! Svako dete će se obradovati biciklu i trudiće se da što pre savlada ovu veštinu. A onda slede sati vožnje po parkovima sa drugarima!

Trambolina je još jedan odličan poklon za sve one neumorne klince koji imaju mnogo energije! I dečaci i devojčice će se obradovati ovom poklonu, ali je odlična stvar i to što nema starosnu granicu! Čak i mala deca koja su tek prohodala mogu da se zabave skakutanjem na trambolini uz pomoć roditelja!

Postoji i nekoliko trikova koje možete primeniti kada je u pitanju uređenje dvorišta u kojem će vaše dete uživati!

Ako trambolina nije previše mala, sigurni smo da se i roditelji mogu zabaviti na ovoj interesantnoj spravi!

Mozgalice, pitalice i društvene igre

Deca mlađih razreda školskog uzrasta u tom dobu počinju da se zanimaju za razne zanimljive činjenice, zagonetke i brojalice, a odličan poklon je neka društvena igra, ili mozgalica sa pitanjima i odgovorima!

Ali, morate se naoružati strpljenjem jer će dete sigurno želeti da ovakve igre igra sa vama! Igrice gde se postavljaju pitanja i pogađaju odgovori među ponuđenim će im biti veoma zabavne, i uskoro će proširiti svoja znanja! Ovakve igre su odlične kada detetu dođu drugari, ili ih možete poneti na odmor, kako bi letovanje sa decom bilo lakše!

Pored ovih tipičnih mozgalica za decu, postoje i 3D puzle koje su u raznim oblicima, i koje morate rešiti ili složiti tako da bi se stvorio pravi oblik! Ovo će sigurno biti zanimljivo i roditeljima, a ne samo deci.

Konzoli će se svi obradovati!

Iako se konzola smatra naročito pogodnim poklonom za dečake, verujte – obradovaće joj se i devojčica! Najbolje od svega je što je asortiman igrica za konzolu izuzetno širok, pa ih možete naći za svaki uzrast! Ovo će biti dugovečan poklon koji će dugo uveseljavati mališane.

Ovo je poklon koji će se svako dete pamtiti, a zar nije i naše detinjstvo obeležio legendarni Super Mario? Postoji mnogo igara za različite uzraste deteta, a tu su i one koje mogu igrati dva ili više igrača što će uvek biti zabavno kada dođu drugari! Postoji nekoliko odličnih igrica za decu koje će pomoći detetu da razvija svoje veštine.

Pored onih klasičnih konzola, postoje i one ručne, koje su manje i nešto jeftinije, a zgodne su jer se mogu staviti u torbu i nositi na put.

dete-cita-knjigu

Knjige su uvek dobar poklon

Neka deca ne vole mnogo da čitaju, ali na tržištu postoji mnogo slikovnica za mlađu, i poučnih i interaktivnih knjiga za malo stariju decu!

Neki od mališana dođu u fazu kada se posebno interesuju za dinosauruse, svemir, mumije, i slične pojmove, tako da je jako dobar izbor kupiti enciklopediju koja se bavi onime što dete voli! Postoje i dečije enciklopedije, koje su prilagođene uzrastu deteta, kako bi mogli samostalno da proučavaju!

Mlađoj deci će svakako biti zabavne i slikovnice sa junacima najpoznatijih bajki, ali i bojanke! Deci nižih razreda osnovne škole će uvek biti interesantni oni časopisi i knjige sa raznim zadacima i eksperimentima, mozgalicama i zanimljivim činjenicama!

Ove razne vrste knjiga za decu su odlične za sve one male mislioce koji vole da žive u svom svetu!

Odeća je uvek dobar izbor

Deca možda nisu najsrećnija kada umesto igračke dobiju odeću, ali ona je uvek potrebna!

Odeća može biti i dodatni poklon uz neki od gore već pomenutih. Ovaj poklon možete učiniti i malo zanimljivijim tako što ćete detetu kupiti gumene čizme za kišu, kišobran sa omiljenim likom iz crtaća ili neki sličan aksesoar koji detetu može biti od koristi, a koji je opet u zabavnim bojama i dezenima!

Ovo je bilo nekoliko poklona koji će se sigurno svideti svakom detetu! Naravno, uvek je dobra ideja da se posavetujete sa roditeljima šta misle o određenom poklonu, ili da pitate dete da li ima neke posebne želje.

U svakom slučaju, deca se raduju poklonima, i sigurno će se obradovati!