pelene

Priprema za dolazak novorođenčeta obuhvata čaroliju značajnog šopinga, odnosno kupovine potrebne opreme koja će bebi stvoriti ambijent za uživanje i bezbrižno odrastanje. Da bi prvi dani u domu bili bez brige i problema, mnoge sitnice mogu se nabaviti neposredno pre izlaska iz porodilišta, ali danas sve češće i tokom trudnoće.

Na primer, pelene se obično kupuju nakon dolaska kući i proveravanja kako bebina koža reaguje u dodiru sa određenim jednokratnim brendom. Pored toga, ono što je izuzetno potrebno od prvih dana, jesu kolica za bebe, čak i kada se radi o porođajima tokom zime, jer su vrlo praktična i korisna u kući. Uz to, sedište za vožnju u automobilu mora biti obezbeđeno već za izlazak iz porodilišta, kao i odlazak na prvu kontrolu, pa sve do 12 godina starosti ili 36 kilograma.

Kako odabrati najbolje pelene za novorođenče?

Pelene su važan deo svakodnevnice sa bebom, posebno tokom prvih dana i adaptacije, radi ispunjavanja svih potreba mališana. Jednokratne pelene mogu biti veoma raznolike, i prilikom kupovine najbolje je dati prednost kvalitetu, kao i obratiti pažnju na ekološku opravdanost, odnosno sastav, moć upijanja i dostupne veličine.

Razvrstane od broja 0, pa sve do 6 ili 7, prve pelene su najmanje, i obično preporučene za dete do 4 ili 5 kilograma. Kako bi uvek bile udobne i odgovarajuće, mora se odabrati adekvatna veličina, jer u suprotnom može doći do stezanja, spadanja i propuštanja tečnosti sa strane.

Kolica za bebe – oprema koja olakšava svakodnevnicu

Pored toga što su pelene nezamenjivi deo svakog dana sa bebom sve do ovladavanja tehnikama upotrebe noše, kolica su bitan element odrastanja uz olakšice, kako detetu, tako i roditeljima. Kolica za bebe na domaćem tržištu veoma su raznovrsna sa aspekta dostupnih modela, funkcija i karakteristika, pa se mogu pronaći pojedinačne varijante, ili kompletni sistemi, „2 u 1“ ili „3 u 1“.

Sistemi se sastoje od prostora za vožnju, kolevke i autosedišta, a u zavisnosti od broja delova razlikuju se navedene opcije „2 ili 3 u 1. Moderna oprema uz kolica za bebe imaju i zimske navlake za noge, zaštitu od kiše, funkcionalne torbe koje se mogu pričvrstiti, kao i niz drugih dodataka.

Autosedište kao deo opreme za bezbednu i udobnu vožnju

Pelene su važan deo svakog dana i obezbeđuju održavanje higijene i pravilnu negu, dok kolica za bebe pružaju komfor i udobnost. Autosedišta takođe su bitan deo opreme i mogu se kupiti u kompletu sa sistemom kolica, ili kao odvojeno rešenje. Važno je obratiti pažnju na zakonsku regulativu i kupiti model u skladu sa uzrastom deteta.

Tri osnovne grupe sedišta su od 0 do 9 kilograma, zatim od 9 do 18 i od 18 do 36 kilograma. Inovativna ponuda obuhvata i modele za raspon od 0 do 36 kilograma, koji su univerzalno rešenje.

Opremanje bebe zahteva donošenje brojnih odluka, razmatranje dostupnih opcija i upoređivanje troškova i koristi. U tom pogledu, prednost se uvek daje kvalitetu, bilo da se kupuju pelene, kolica za bebe ili autosedišta.