pom pom loptice

Za izradu brojnih figurica, dopunjenih ukrasa za kape ili dekorativne jastuke najbolje rešenje su mekani materijali prikladni i lagani za oblikovanje. Vuna kao materijal čini sredinu potpuno bezbednom, ušuškanom i toplom. Radi postizanja odgovarajućih pravilnih oblika kao podloga za izradu takozvanih pom pom loptica upotrebljava se karton. Kreativnom maštom mogu se izrađivati kružni oblici u vidu loptica sa raznobojnom bojom vune. Pom pom loptice se takođe mogu izrađivati od vate, pri čemu se ona dodatno prebojava uz mogućnost veće grupacije loptica za primenu u dečijim igraonicama.

Samostalna lakoća izrade pom pom loptica

Upravo zbog svoje mekoće i široke primene, njihova izrada je izuzetno lagana i zanimljiva. Postoje brojne kreativne ideje koje inspirišu proizvođače za njihovu upotrebu, samim tim postaju veoma zastupljeni brendovi. Pojedini proizvođači vrše samostalni dizajn pom pom loptica za navedenu grupu svojih proizvoda.

Njihova prednost ogleda se u lakoći izrade i jeftinom materijalu koji služi za njihovu izradu. Njihova primena je široka, pri čemu je najviše rasprostranjena u domaćinstvu, odevnim predmetima i kućnim delovima nameštaja. Time se ističu posebni detalji i želi postići jedinstvena inspirativna nota.

Površina pom pom loptica može biti lepljiva, pa se tako upotrebljavaju za razvoj kreativnih ideja, motoričkih veština i misaonih procesa kod dece. Deca najčešće ukrašavaju svoje omiljene igračke ili lutke, pri čemu su odlično sredstvo dekoracije dečijih soba poput uređenja zavesa ili dekorativnih jastuka.

Unesite šarenilo u vaš enterijer uz primenu pom pom loptica

Izuzetno veselih boja i šarenolike grupacije, pom pom loptice su jedinstvene za uređenje enterijera.  Mogu biti izrađene kao dodatni materijal za određeni komad nameštaja ili čak u upotrebi za potpuno prekrivanje nameštenih površina. Način njihove primene i odabir boja, pre svega zavisi od elementa koji želimo da istaknemo. Njihova primena je više izražena tokom hladnijeg perioda godine, onda kada sumorna jutra i hladne večeri zameni toplina doma.

Idealne površine nameštaja koje se mogu potpuno prekriti pom pom lopticama jesu taburei ili niske stolice u dnevnim i spavaćim sobama. Osim što izgledaju lepo, u dom unose posebnu notu topline.

Pored nameštaja, zavese su najčešći deo za dekoraciju pom pom loptica. Ako su zavese bele boje, bez prisutnih drapera sa strane, savetuje se upotreba nežnih pastelnih boja po obodima. Boja loptica se može slagati uz boju zida ili tepiha. Najveća prednost je priroda materijala od koga su izrađene, pri čemu i lakoća njihovog održavanja ima posebnu draž.

Primena pom pom loptica od papira primenljiva za sva rođendanska slavlja

Lagana izrada pom pom loptica ne mora nužno biti od pamuka ili vune, u upotrebi je raznobojni krep papir. Na raspolaganju su brojni lako dostupni materijali za istu primenu, kao što su satenske trake, plastični kanapi, slamčice, raznobojni konac ili šarene i jednobojne salvete. Svaki od materijala je lak za oblikovanje i primenljiv kroz sve oblike za ukrašavanje rođendanskih prostorija. Mogu se izrađivati u vidu cvetova i kačiti o zavese, rasvetu i lepiti na dečije kapice. Deci je zanimljiva izrada lepezastog oblika pom pom loptica koji se može lako savijati i dodatno oblikovati shodno željama samog uzrasta.