dečije lampe

Opremanje sobe za mališane može biti pravi izazov. Treba razmišljati ne samo o estetici tog prostora već i o njegovoj funcionalnosti sa cilje osiguranja bezbednog okruženja za vaše najmlađe članove porodice.

Krevet, ormar i polica sa igračkama sastavni su deo ovog prostora. Dezeni sa motivima crtanih junaka su od poda do plafona, a prostor namešten tako da odgovara potrebama mališana.

Ipak jedan detalj posebno može uticati na celokupan izgled prostora, kako sa dekorativnog tako i sa funkcionalnog aspekta – a to su dečije lampe.

Danas je dostupno puno različitih modela dečijih lampi koje se razlikuju po veličini, obliku, mestu postavljanja, nameni, boji, dezenu, funkcijama itd.

Luster kocka kao popularni plafonski model

Luster modeli predstavljaju one koji se postavljaju tako da služe kao glavni izvor osvetljenja u sobama. Zato roditelji dosta pažnje posvećuju glavnom izvoru osvetljenja prostorije u kojoj im mališani borave kako tu ne bi nedostajalo svetlosti ili kako je ne bi bilo previše.

Na ovaj način postiže se efekat celokupnog osvetljenja prostorije koja treba da emituje toplo i opuštajuće svetlo koje će obezbediti prijatan boravak u prostoru.

Dečije lampe su inače tako dizajnirane da se svojim izgledom uklapaju u potrebe svakog pojedinca i njegovim odnosno njenim aktuelnim željama i potrebama.

Luster kocka pravi je u moru modela sa geometrijskim oblicima, posebno za grupu tinejdžera i onih koji vole geomerijske oblike. Luster kocka spada u red modernih osvetljenja za domove i definitno spada u dekorativnu rasvetu. Mogu biti različitih veličina i napravljeni od raznih materijala.

Stoni modeli za prijatnu noćnu atmosferu

Dečije lampe pored kreveta odličan su izbor za sve one koji vole da im se čitaju priče pred spavanje ili da sami čitaju. Pogoduju i da stoje u blizini mesta gde spavaju bebe jer njihova prigušena svetlost savršeno odgovara roditeljima kada žele da provere kako beba spava, pri čemu njoj ne smetaju za miran san.

Ali dečije lampe koje pružaju dodatno ili blago osvetljenje noću predstavljaju spas za roditelji koji ne moraju stalno da pale i gase jako glavno osvetljenje u prostoriji.

Kod školaraca ovi modeli olakšavaju učenje i izradu domaćih zadataka čime se učenje za radnim stolom olakšava.

U obliku omiljenog crtanog junaka

Možda najpopularniji modeli dečije lampe spadaju upravo u grupu onih koje su napravljene po uzoru na neke crtane junake. Mališani će se u radnjama prvo zaleteti na njih ako ih pustite da sami biraju. Mogu biti plafonske, zidne, stone ili pokretne.

Osim toga dečije lampe su dizajnerane tako da se lako mogu izbeći sve eventualne opasnosti do kojih njihovo korišćenje može dovesti u nepažljivoj igri deteta u sobi.

Zato je prilikom izbora veoma važno da vodite računa i o uzrastu deteta pri tome imajući u vidu sve njegove svakodnevne navike i potrebe.

Danas je moguće naći i plišane igračke sa LED svetlom koje će vaši klinci obožavati. One za mnoge predstavljaju omiljenu igračku tokom noću. Onu bez koje ne žele da zaspe. A kada smo već kod toga, najpraktičnije su dečije lampe dizajnirane za crtanim junacima koje su prenosive i mališani ih mogu koristiti svuda po sobi i nositi ih sa sobom.