deca-rodjendan-proslava

Sve veći broj porodica odlučuje sa na ovaj korak zbog brojnih pogodnosti same organizacije, od većeg komfora, i mogućnosti da se ugosti veći broj ljudi, do prepuštanja dela obaveza oko samog slavlja osoblju sale za proslavu.

Prvi rođendan se obično vezuje za krštenje pa se i organizacija proslave dva bitna događaja iz najranijeg detinjstva spaja u jedan. Zbog ovoga se čin krštenja obično odvija na dan zakazane proslave pre nego što se gosti okupe na proslavi tako da osim organizacije odlaska odabranih u crkvu i predmeta potrebnih za sam čin, nema većih stavki.

Izuzetno se dogovara sa sveštenikom da se čin krštenja odvija u sali, mada se tako nešto ne praktikuju često.

Isto kao svako drugo veselje, samo manje?!

Da je u osnovnim elementima isto kao i svako drugo veselje to je tačno, ali može da bude posebno, a to zavisio kako od vaše kreativnosti tako i od spremnosti organizatora.

Spisak gostiju na kome će se, na prvom mestu, naći rodbina i određeni krug prijatelja se podrazumeva, no na ovu vrstu proslava, više nego na ijednu drugu porodičnu svetkovinu obično dođe i veliki broj dece.

Podrazumeva se da se radi o slavlju mirnije atmosfere, nešto kao svečani porodični ručak uz muziku u komfornijem ambijentu, i sve to kraće traje, pa se porodice odluče da povedu i najmlađe. Zbog ovoga na listi gostiju obavezno treba računati i na decu, pozvati porodice za koje se pretpostavlja da će doći “u kompletu” da potvrde dolazak.

Najsigurnije varijanta za izbor jelovnika, u ovom slučaju jeste da se u meni obavezno doda i posluženje po meri najmlađih. Ovde se ne misli samo na slatkiše već i na jela kojma najmlađi neće moći da odole, a skinuće deo brige porodice oko toga da li treba ranije otići zbog obroka najmlađih.

Orkestar i fotograf se podrazumevaju, a sa restroranom treba razmotriti da li imaju stalno angažovanje i obavezno se dogovoriti oko repertoara, kao i pogledati ranije radove fotografa. Ukoliko želite nešto drugačije ne bi trebalo da bude problem da se pobrinete za angažovanje po vašoj želji.

Dekoracija je šlag proslave rođendana

Ugodnost ambijenta u mnogome zavisi od dekoracije, a budući da je proslava u znaku bebe obično se boje dekora povinuju nežnim tonovima. Baloni i cvetni aranžmani su neizostavni, a dekoraciji stola se mogu dodati detalji koji sugerišu na slavljenika, ili slavljenicu.

Lepo je i kada gosti dobiju poklone, bombona ili čokoladica, medenjak ili nešto što će poneti kući pojačava utisak familijarnosti, prisnosti uopšte.

Ideja za proslavu prvog rođendana može da bude tematsko slavlje, tako da dekorativni elementi mogu biti u znaku likova iz bajki, Diznijevih junaka, ili nekog simbola koji roditelji povezuju sa rođenjem deteta.

U dekoraciju slavlja svakako da spada i vrlo bitan element prvog rođendana: torta. Prva rođendanska torta se može naručiti u skladu sa željama, a moguće je i da osoblje restorana organizuje izradu i dopremu iste. Sa obzirom da je rođendanska torta centralni deo događaja i predmet pažnje gostiju, kao i obavezan deo fotografija sa proslave, bitno je i kako će izgledati. Lepo bi bilo da se uklapa u dekor sale, ili da bude deo tematike ako se radi o takvoj vrsti proslave.

Poseban kutak za najmlađe goste

Pretpostavka da će na proslavi prvog rođendana biti dece iziskuje i pažnju u organizaciji  njihovog boravka na proslavi. Poseban kutak sa obiljem rekvizita koji će zaokupiti njihvou pažnju, animatori i zabavljači uz koje će provesti zanimljivo i kvalitetno vreme su obavezan deo.

Ovim se omogućava i da njihovi roditelji uživaju u slavlju dok su im deca u sigurnim rukama. Poželjno bi bilo dogovoriti i deo posluge koji će voditi računa da imaju osveženje i grickalice, voće i slatkiše.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *