majka-dete

Torba za bebe je neophodan pratilac svakog izlaska iz kuće tokom prve godine života, ali i kasnije. Ona mora da sadrži sve sitnice koje su neophodne za negu bebe dok je napolju, od garderobe, preko pelena pa do mlečne formule kao ukusne užine za svakog mališana.

Tu su i brojne druge sitnice  koje se ne smeju zaboraviti pa vam predlažemo da nastavite sa čitanjem i dobijete sve odgovore na jednom mestu.

Nekoliko preobuka za dete

U torbi mora u svakom trenutku biti barem 3 pelene, a ako se napolju boravi duže od par sati, onda i više komada.

Pored toga, tu se moraju naći i preobuke, tj. kompletna garderoba za dete. Ona ne samo da će poslužiti za presvlačenje u slučaju nezgode, već će i eventualno utopljavanje bebe ako to vreme bude zahtevalo.

Ovakve stvari se često uvek nalaze u torbi i spremne su za nošenje u svakom trenutku.

Mlečne formule i drugi dodaci ishrani – uvek sveži i pravilno spakovani u torbu

Za razliku od garderobe, mlečne formule i druga vrsta užine mora biti uvek sveža i zato se pakuje neposredno pre polaska napolje.

Nekada su to suvi obroci, sokovi, a nekada tečne mlečne formule …. Svaka vrsta je prilagođena potrebama deteta i konzumaciji na otvorenom, lako se upotrebljava i bezbedna je za hranjenje na otvorenom.

Odlična ideja je i da se svaka namernica zasebno zapakuje u hermetičke kesice i tako dodatno osigura da se hrana ne prosipa i ostane sveža tokom boravka napolju.

Flašice, varalica, glodalica i drugi pribor za hranjenje

Napolje se ne sme ići dok se u torbu ne spakuje laža, tj. varalica, flašica sa vodom, kašičica, ali i druge vrste koje služe za užinu i dodatke ishrani između obroka.

U torbi mora biti nekoliko portikli i podmetača koji će olakšati hranjenje i smanjiti rizik od prljanja bebe ili kolica i oni se pakuju na istom mestu gde se nalazi i užina za dete.

Sredstva za higijenu su uvek preko potrebna

U torbi moraju da se nalaze barem jedne vlažne maramice i pakovanje suvih maramica. Najčešće se nosi nekoliko manjih pakovanja koja se lako pakuju i smeštaju u sve delove torbe i pri ruci su kada god je to potrebno.

Mora se naći i osnovna kozmetika kao što su kreme za negu kože tokom presvlačenja, ali i kreme sa SPF faktorom. Dobro je nositi i neko sredstvo za brzu dezinfekciju ruku za roditelje koji uvek moraju biti spremni na različite izazove.

Važno je da u torbi imate i nekoliko jednokratnih kesa u koje ćete spakovati prljavu garderobu, prljave pelene ili nešto sasvim drugo što vam može zatrebati dok ste napolju.

Zanimacija i igračke

Torba za mame uvek mora da sadrži i najvažnije igračke koje će zabaviti dete dok ste napolju. Obično su u pitanju zvečke, knjižice ili omiljeni meda…

Umiriće dete pri uspavljivanju i učiniti da nervoza brzo prođe.

Najbolje torbe imaju i prostor za sitnice mame i tate

Telefon, novčanik, ključevi od kuće i automobila ….sve to se nosi prilikom izlaska iz doma, a ako se napravi mesta i ovi dodaci mogu stati u torbu za bebe i biti pri ruci i bez nošenja posebne torbe.

Dakle, jedna torba mora da sadrži sve navedeno i da sve to bude pri ruci. Kako to izvesti?

Pravilno pakovanje stvari

Ove torbe su posebno konstruisane tako da olakšaju sortiranje i odlaganje svih sitnica koje, u zavisnosti od situacije, moraju da budu na dohvat ruke.

Svi elementi za presvlačenje moraju da budu lako dostupni, ne smeju da se teško pronalaze jer roditelj često mora brzo i hitro da ih uzme iz torbe. Zato je najbolje iskoristiti najširi deo torbe za slaganje preobuke ili u jedan ili dva reda, a uvek je odlično i kada se sve složi uspravno i tako bude odmah pri ruci.

Mlečna formula i druga užina se može smestiti u neki od džepova, u blizini flašica i čaša za hranjenje.

Sa strana, u najuže džepove se stavljaju kutija sa lažom i flašica sa vodom jer se to uzima i vraća vrlo često.

Manje, spoljne džepove treba iskoristiti i za pakovanje roditeljskih stvari, ali i sredstava za higijenu tako da i to bude lako dostupno, a odvojeno od suve preobuke ili namernica koje će beba jesti.

I za kraj, uvek treba ostaviti prazan prostor za pakovanje prljavih stvari koje će se odložiti u posebne kese, ali moraju da budu i pravilno spakovane u torbu.

Veština pakovanja torbe se stiče vremenom. Mnoge sitnice u njoj stoje i ne vade se, čekajući pogodno vreme za šetnju. Kada to znate, onda vam ostaje samo da ubacite flašice, hranu i pribor za hranjenje i spremni ste da zakoračite u nove avanture sa vašim mališanom.