dete-more

Uskoro krećete na putovanje na more sa svojim detetom ali ne znate šta vam je sve potrebno za isto?

Znamo da putovanja sa malom decom mogu biti veoma stresna i da ste sigurno pod stresom kada razmišljate o mogućnosti da zaboravite neku bitnu stvar kod kuće. Takođe smo sigurni da vam je jako bitno da ponesete baš sve što j eneophodno, kako vam ne bi falilo ništa za vaše mališane.

Da ne biste sami morali da razmišljate o svemu tome, te da na nekoliko mesta i izvora istraživali i skupljali polovične informacije, odlučili smo da vam na jedno mesto stavimo baš sve ono najpotrebnije, bez čega ne bi trebalo krenuti sa decom na plažu.

Zato, ukoliko vas zanima šta je to najbitnije za poneti na more sa decom, pročitajte nastavak našeg teksta!

#1 Nekoliko kupaćih kostima – najudobiji kupaći za lako kretanje

Isto kao za sebe, svom mališanu ponesite nekoliko kupaćih kostima koje će moći da menja na po par dana. Koliko je vama bitno da vaši moderni jednodelni kupaći kostimi pored lepog dizajna i stila budu veoma udobni, tako će i vašem detetu to mnogo značiti.

Takođe, postoji velika šansa da se dete isprlja, pocepa ili slično, posebno ako je još malo. Zato je i potrebno imati nekoliko opcija, kako biste mogli da ga presvučete, a da uz to ne morate da u sred odmora jurite po radnjama tražeći da kupite nove kupaće kostime.

#2 Mini apoteka – najbitnije stvari za svaki slučaj

Jako je bitno da za svaki slučaj ponesete toplomer kao i sirup za skidanje temperature. Znamo da idete na more, gde su temperature jako visoke i da potrebu za toplomerom možda smatrate nerealnom, ali bismo vam mi savetovali da ipak ponesete, kako biste bili pripremljeni za svaki scenario.

Pored toga obavezno ponesite probiotik jer postoji mogućnost da vaše dete odreaguje na promenu vode, odnosno hrane na putovanju, pa se tako može desiti da ima problema sa stomakom. S obzirom na to da idete u novu okolinu, dobro bi bilo poneti i nešto protiv alergija.

Naravno, nemojte nikako da zaboravite kremu za sunčanje. Ukoliko je vaše dete sklono gorenju od sunca, mažite dete čak i kada nije na plaži, jer može da dobije alergiju i od toga. Takođe, ponesite neku masti za ujede insekata, kao i vitamin C za imunitet.

decak-devojcica-more

#3 Odeća za presvlaku – ponesite dodatne majice, šorceve i portiklice

Za put sa malom decom jako je bitno poneti stvari za presvlaku od po nekoliko puta dnevno. Mala deca se kod kuće jako često isprljaju, te ih je potrebno presvlačiti, dok će na moru svakako biti po čitav dan napolju i tada je verovatnoća za prljanjem još veća.

Zato ponesite više majica, pantalonica, portiklica i slično, jer je veoma potrebno da imate uz sebe novu presvlaku svaki dan. Uz odeću za presvlaku detetu obavezno ponesite neke kapice ili šeširiće, s obzirom na to da će na moru sigurno mnogo duže biti na suncu nego kad je kod kuće.

#4 Omiljene igračke – za slučaj da vašem mališanu bude u nekim momentima dosadno

Ova stavka vam možda i ne deluje isprva toliko bitno jer idete na letovanje sa decom, gde je sve novo, verovatno nikada ranije viđeno, te mislite da će vaše dete neprestano imati zanimaciju i nešto što će mu držati pažnju. Međutim, drugačijej je s malom decom.

Najbolja je opcija poneti od kuće one igračke kojima se dete najviše igra, kako biste bili sigurni da će mu svakog momenta biti zabavno. Naravno, na moru možete dokupljivati kantice, lopatice, lopte i slično, ali bi bilo savršeno da mu i omiljena igračka na koju je navikao bude dostupna uvek.

#5 Higijena – uvek najpotrebnija

Ukoliko vam je dete baš malo i još nosi pelene, ponesite dovoljnu količinu za onaj broj dana koliko planirate da ostanete. Pored pelena, bitne su vlažne maramice, te uzmite veće pakovanje da držite u sobi, a manje za svoj ručni prtljag koji nosite svuda sa sobom.

Takođe, ponesite onaj šampon i onu kupku koje vaše dete koristi i na koje je naviklo. To je mnogo bolja opcija od traganja za istim usputno u radnjama tokom boravka u drugoj zemlji ili istraživanjem novih koje eventualno neće odgovarati.

Ovo je bio naš spisak najpotrebnjih stvari koje treba poneti sa decom na more. Nadamo se da vam je ovaj naš tekst bio zanimljiv, te da ste mogli dosta iz njega da naučite i bolje se pripremite za svoje putovanje. Za još sličnih tekstova pogledajte deteplus.rs!

Želimo vam srećan put i najlepši provod!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *