jakne za dečake

Sezonsko opremanje dece, kupovina jakni, čizama, patika i skafandera je posao koji većini roditelja zadaje glavobolje. Pored toga što je to, u porodici sa više dece, ozbiljan finansijski izdatak, treba dobro isplanirati kupovinu i na kraju nabaviti nešto kvalitetno za šta znamo da će dugo trajati – pogotovo ako kupujemo jakne za dečake.

Kada ističemo kupovinu jakne za dečake ne mislimo ništa loše, već samo to da se nekako podrazumeva da su dečaci mnogo aktivniji, više skloni avanturama, a zbog toga i čestom prljanju i cepanju stvari. Dok, s druge strane, devojčice veoma rano počinju da vode računa o svojoj garderobi i nekako više čuvaju i patike i jakne. Da Vam se ne bi dešavalo da jakne za dečake kupujete više puta u toku sezone, daćemo Vam nekoliko korisnih saveta koji Vam mogu pomoći prilikom izbora.

Vodite računa o materijalu

Kada se kupuju jakne za dečake treba voditi računa o kvalitetu materijala. Dok se za devojčice bira i specifičan dezen, dečacima je najvažnije da ne bude u nekoj „ženskoj“ boji i to je to. Još ako na njoj ima amblem omiljenog crtanog junaka, budite sigurni da će mu se svideti.

Najbolje jakne za dečake za svaki dan su one koje se lako peru i sa kojih se brzo skidaju fleke. Ovo će Vam koristiti ukoliko se Vaš mališan često vraća kući sa raznim flekama od zemlje ili trave. Bitno je da odaberete onu sa koje možete mokrom krpom na skinete fleku – ovo su uglavnom jakne koje ne propuštaju vodu što je još jedna prednost.

Osim što je neophodno da se lako peru, zimske jakne za dečake moraju da budu tople jer mališani mnogo vremena provode napolju. Zbog toga iznutra treba da budu dobro postavljene, najbolje su one postavljene vunom koja je prirodni izolator i zadržaće temperaturu tela. Na taj način ćete biti sigurni da će Vašem mališanu biti toplo dok se napolju igra sa drugarima.

Jakne za dečake treba da budu udobne

Jakne za dečake za svaki dan treba da budu udobne, da ih ne stežu i sputavaju tokom igranja. Možete kupiti čak i pola broja veću jer ćete ih sigurno oblačiti preko nekoliko slojeva džempera i dukseva.

Kupujte jakne za dečake koje se lako kopčaju

Kada birate jakne za dečake proverite da li Vašem mališanu više odgovara jakna sa dugmićima ili na rajsfešlus. Poznato je da dečaci nemaju vremena da se zakopčaju kada izlete napolje na velikom odmoru ili kada idu da se igraju napolje sa drugarima. Zbog toga bi trebalo za dečake kupiti jaknu koja se lako kopča i nadati se da će se, kada oseti da mu je hladno, konačno zakopčati.

Jakne za dečake bi trebalo da se obeleže

Već smo pomenuli da dečaci nisu svesni mode, da im, za razliku od devojčica, nije preterano važno šta će obući, već im je bitno da im bude udobno, da ih ne sputava dok se igraju i da može lako da se obuče. Ono na šta dečaci takođe ne obraćaju pažnju u gužvi (vrtiću, školi) je da li su u žurbi uzeli svoju ili tuđu jaknu.

Kako se ne može očekivati od vaspitačica i učiteljica da zapamte sve, jakne za dečake bi trebalo obeležiti iznutra, da se napiše ime i prezime, kako bi mališani mogli da prepoznaju svoje.