kolica-zena-drvece

Briga o maloj deci, njihovom zdravlju i vaspitanju, kasnije i obrazovanju predstavljaju samo neke od najvažnijih segmenata roditeljstva koji su ujedno i glavni zadaci za roditelje. A sa druge strane oni jednako predstavljaju izazove i teškoće.

S obzirom da mala dece ne razumeju svoje potrebe i osećanja najbolje i da nisu uvek u mogućnosti da ih verbalno i neverbalno izraze velika je odgovornost na roditeljima da iste prepoznaju, uvaže i zadovolje.

Kupovina odeće, obuće, igračaka i drugih stvari koje su od krucijalnog značaja za pravilan razvoj dece takođe mogu biti izazov. A kada su deca na najnižem uzrastu njihov transport i udobnost tokom istog predstavljaju večitu dilemu.

Zašto se danas sve veći broj roditelja odlučuje da za svoje mališane kupi kišobran kolica umesto običnih modela, koje su njihove prednosti i kako mogu olakšati svakodnevnicu saznajte u nastavku.

Manjih su dimenzija i manje težine u odnosu na standardna

Zbog svojih dimenzija i težine kišobran kolica su veoma praktična za upotrebu iz više razloga. Osim što će to olakšati bilo kakav transport, prenošenje i nošenje uz stepenice na primer, možete očekivati i da će zauzimati manje mesta kako u automobilu, tako i u kući ili stanu tokom odlaganja kada nisu u upotrebi.

Ovo je posebno značajan podatak za majke koje u prvih godinu dana života deteta provode uglavnom najviše vremena sa decom i praktičnost u ovom smislu im i te kako olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Upravo takav dizajn omogućava neometan prolaz i kretanje užim ulicama, sokacima, uskim trotoarima, te između automobila koji mogu biti nezgodno parkirani na ivičnjacima…

Odnos njihove težine, veličine i funkcionalnosti koje nude je odličan i predstavljaju savršen izbor za najveći broj situacija.

Jednostavan mehanizam sklapanja

U direknoj vezi sa prvim navedenim benefitom jeste i činjenica koja se odnosi na njihov mehanizam sklapanja koji je vrlo jednostavan i istovremeno praktičan.

Samim tim što mogu da se sklope i time smanji njihova ukupna dimenzija radi lakšeg prenošenja i transporta to ih čini praktičnim i laganim za upotrebu. Uz to taj mehanizam sklapanja i rasklapanja obavlja se u samo jednom koraku, tj. samo jednim pokretom.

Zbog toga ona predstavljaju odličnog saveznika za putovanja, tj. za odlaske na bliže i dalje lokacije. Uvek mogu biti tu za vas i vaše dete, olakšati vam svakodnevne odlaske u šetnje, kod rodbine i prijatelja, šoping…

Njihov naziv ,,kišobran“ upravo dolazi od činjenice da se lako sklapaju kao i ova stvar neophodna za kišne dane, te da se samim tim i lako prenose i odlažu.

Moguće je podešavanje položaja

U zavisnosti od toga koji model kišobran kolica se bira, postoje i oni koje je moguće podešavati u smislu položaja. Podešavanje položaja moguće je pomeranjem naslona i to tako što on može biti skroz spušten u ležeći položaj, a kasnije se može pomerati i u sedeći kako beba raste i razvija se.

Iako su ranije češće predstavljala sekundarni izbor odnosno izbor za stariju decu, sve više ćete čuti od roditelja da se od samog početka odlučuju za ovaj model zbog praktičnosti ali i njihovog unapređenog dizajna koji omogućava da se i bebe voze u njima bezbedno i u položaju koji je za njih poželjan.

Moguće je podešavanje i točkova na određenim modelima. Zato je potrebno za svaki model detaljno pogledati specifikaciju i opis proizvoda.

Upravo ta fleksibilnost u kombinaciji sa ostalim prednostima za mnoge roditelje je presudna kada donose odluku o kupovini.

A i sama činjenica da mogu služiti više godina te da neće biti potreba za njihovom zamenom ili kupovinom drugih modela.

Pružaju optimalnu udobnost tokom vožnje za mališane

Modeli kišobran kolica koji se danas mogu naći u ponudi apsolutno odgovaraju potrebama dece u smislu udobnosti i komfornosti tokom vožnje u njima.

Tokom godina njihov dizajn i materijal od kojeg se prave su unapređeni tako da odgovaraju potrebama mališana.

Ojačana su na mestima gde je to potrebno, dodatno obezbeđena i optimalno udobna.

A upravo ovo može biti razlog više da svoje bebe od rođenja navikente na jedan model kolica što će im sigurno prijati i nećete imati teškoće i izazove u prilagođavanju na nove modele na kasnijem uzrastu.

Dobar odnos cene i kvaliteta

U odnosu na sve izlistane prednosti i benefite koje možete očekivati od kišobran kolica treba naglasiti i činjenicu da je njihova cena zaista pristupačna i dugoročno isplativna investicija.

Ako se odlučite za kišobran kolica nećete morati da izdvojite velike sume novca, pa je ovo još jedna prednost za one porodice koje imaju ograničen budžet kada je ova vrsta kupovine u pitanju.

A osim što ćete uštedeti prostor u stanu, kući, gepeku, liftu, hodniku ili ostavi uštedeće vam i energiju i snagu koja je potrebna za njihovo prenošenje, a napraviće i značajnu uštedu u kućnom budžetu.

 

Krajnju odluku donosite vi kao roditelji i veoma je važno da u obzir uzmete sve kriterijume koji su vama važni kada je ova vrsta kupovine u pitanju. A na krajnju odluku uticaće svakako i lične životne navike, lične potrebe i potrebe deteta, finansijske mogućnosti, saveti lekara i bliskih prijatelja sa iskustvom kao i lične preferencije i mesto u kojem živite.