Anatomski rančevi pravi izbor za sve đake

Sa svakom školskom godinom, prirodno je da školska torba vašeg deteta postaje sve teža i teža. Od debljih udžbenika do dodatnog školskog pribora koji će morati da spakuju u svoje rance, težina koju će morati da nose na leđima samo će biti intenzivnija. Deca ne bi trebalo da nose više od 15% svoje telesne težine na leđima.

Odabir prave torbe za polazak u školu za decu stoga postaje ključan kada se traže načini da se spreči da dete pati od bolova u leđima i vratu. Od svih različitih opcija u prodavnicama školskih torbi, poznato je da anatomske školske torbe ublažavaju efekte povezane sa naprezanjem kao što su loše držanje i bolovi u ramenima. Ali kako odabrati pravu anatomsku školsku torbu i održavati je tokom školskih godina vašeg deteta?

Kako odabrati anatomski ranac

 

Kao i kod svake školske torbe, odabir pravog anatomskog ranca zahteva mnogo pažnje. Iako oni zaista mogu biti neki od najboljih rančeva za promovisanje dobrog držanja i imaju tendenciju da budu izuzetno lagani, postoji nekoliko ključnih elemenata koje treba razmotriti kako biste osigurali da će vaše dete zaista imati koristi od svega što anatomski ranačevi mogu da ponude. Osim što tražite lep dizajn, uzmite u obzir sledeće:

  1. Pojas za struk

Nekoliko kilograma težine je dosta za nošenje na ramenima, a tu dolaze pojasevi oko struka. Ove trake efikasno prenose težinu sa ramena na bokove. Neki stručnjaci za planinarenje čak navode da pojas za kukove može preneti do 80% težine na kukove – to znači da se oko 80% težine ranca skine sa ramena. Pojasevi u struku takođe pružaju dodatnu stabilnost i smanjujući ljuljanje školske torbe što je odlično za zdravlje detetovih leđa.

  1. Podstavljeni naslon za leđa

Kao i skoro svaka karakteristika ovakvog ranca koji je dizajniran da distribuira težinu i smanji opterećenje, podstavljeni naslon radi isto. Međutim, glavna funkcija dodatnog materijala na naslonu je povećanje nivoa udobnosti. Dodajte tome činjenicu da anatomske školske torbe dolaze sa naslonima za držanje leđa, možete biti sigurni da nošenje torbe nije samo udobnije, već će dugoročni efekti kao što je loše držanje biti uklonjeni u korenu.

  1. Čišćenje i održavanje anatomskog ranca

Svi želimo da rančevi budu čisti I izdržljivi. Kvalitet materijla anatomskog ranca u skladu je sa cenom odnosno besprekoran je. Što se tiče održavanja, ranac zahteva odgovarajuća čišćenja i održavanja kako bi se održao u vrhunskom stanju. S obzirom da mališani verovatno bacaju torbe na pod škole, kako možete održavati njihove anatomske  torbe čistima?

Prvo, izbegavajte da bacate školski ranac u mašinu za pranje veša. Dizajn male težine i čvrsta struktura ovih torbi koje promovišu zdravlje kičme su omogućene zahvaljujući specijalnim materijalima unutar strukture torbe. Zbog toga je mašinsko pranje torbe štetno, jer to ne samo da može uništiti specijalne materijale već i narušiti njen prepoznatljiv oblik. Ranac operite ručno i bez upotrebe previše sile ili abraziva. Takođe, obavezno ga dobro osušite pre sledeće upotrebe. Izbegavajte sušenje direktno pod suncem kako biste sprečili rizik da ultraljubičasto svetlo izbledi živopisne spoljašnje boje i boju materijala.