_

Jednog dana će se o starim zanatima pričati priče poput današnjih bajki. Bio jednom...... jedan kovač, vunovlačar, korpar..... 

U osnovinm školama se sadržaji u izbornom  predmetu Stari zanati obrađuju na različite načine. Pogledajte kako se starim zanatima bave učenici Slavice Gomilanović u Oreškovici.

Slavica Gomilanović je učiteljica u OŠ "Đura Jakšić" u Oreškovici. Za sebe kaže: "Veliki sam zaljubljenik u elektronsko učenje i nastojim da tu svoju ljubav prenesem i na svoje učenike i kroz svoj rad pokažem da i učenici jedne male seoske škole mogu učiti na moderan i savremen način, kao i njihovi vršnjaci iz velikih gradskih škola. U tome su mi veoma pomogle koleginice iz OŠ "Žarko Zrenjanin" iz Novog Sada sa kojima je započeta jedna divna saradnja, a jedan od produkata te saradnje jeste upravo rad "Uz pomoć digitalnih alata, sećamo se starih zanata". Želele smo da kroz ovaj rad spojimo nešto tradicionalno i nešto moderno, elektronsko i vršnjačko učenje i mislim da učenički radovi pokazuju da smo u tome i uspele."

Pogledajte OVDE prozvod saradnje učenika iz ove dve škole.

Radove Slavičinih učenika koji su postavljeni na Glogster možete pogledati OVDE.

Slavica je ko-autor akreditovanog programa za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Učenje kroz igru