fairy_garden_0U Velikoj Britaniji zakon roditeljima dozvoljava da decu sami školuju kod kuće. Veliki broj roditelja koji bi voleli da im deca pohađaju Valdorf škole, a zbog različitih razloga nisu u mogućnosti, biraju opciju da svoju decu, posebno u ranijem uzrastu, školuju kod kuće, oslanjajući se na principe Valdorf pedagogije. Jedan od važnih prinicpa Valdorf pedagogije je obezbeđivanje deci što više kontakta sa prirodom, kao i prilika za razvoj mašte i kreativnosti kod dece. Postoji puno roditelja koji se bave školovanjem dece kod kuće koji prave blogove i na njima razmenjuju ideje. Sa jednog takvog bloga smo preuzeli ovu ideju.

Izaberite veću saksiju koju ćete napuniti zemljom, ali ostavite na vrhu desetak centimetara praznog prostora. Zajedno sa detetom napravite plan kako biste voleli da bašta izgleda.

fairy_garden_3

Sledeći korak je sadjenje "drveća". Ideja je da dobijete izgled minjaturne bašte, pa je dobro izabrati biljke koje mogu da izgledju kao drvca ili žbunovi. Takođe, preporuka je da se za porkivanje najvećeg dela bašte koristi mahovina.

fairy_garden_2

Zatim krenite u praljvenje "jezera". Postavite u zemlju neku malu posudu, oko nje mahovinu i zatim pljsnoato kamenje.

fairy_garden_4

Dalje, pustite mašti na volju. Od bambusa, prutića, šper ploče itd. možete praviti ogradu, klupice, kućicu, ljuljaške i slično. Uživajte!

fairy_garden1