child_in_parents_lapZorica Berar predlaže igru za roditelje i decu - ideja adaptirana iz knjige "Krugovi prijateljstva" u izdanju Kreativnog centra.

Roditelji sede na podu sa nogama ukrštenim u tzv. turski sed a deca im sede u krilu blago nagnuta napred. Roditelji, izgovarajući tekst koji sledi masiraju leđa svoje dece.

Nalaziš se na plaži. Osecaš kako sunce miluje tvoja leđa (roditelji kružnim pokretima dlanova miluju cela detetova leđa). Uživaš u sunčevom milovanju i osećaš kako ti se celo telo opušta. Odjednom se na nebu pojavljuju tamni oblaci (široki pokreti postaju brži  i žustriji preko celih leđa), koje vetar kovitla (još brži pokreti dlanovima) i koji donose kišu. Počinje kiša, najpre lagana, pa sve jača i jača (prstima bockati detetova leđa, najpre lagano i sporo, a kako kiša postaje jača, sve snažnije i brže). Sad je već pravi pljusak (prstima bockati čitava detetova leđa). Kiša počinje da jenjava (usporavati i ublažavati pokrete bockanja) i u jednom trenutku sasvim prestaje. Oblaci su nestali (krupni kružni pokreti dlanovima) i sunce se ponovo pojavljuje i opet miluje tvoja leđa (dlanovima milovati detetova leđa).