Dete plus je projekat organizacije "Obrazovanje plus",  neprofitne, nevladine organizacije koja je osnovana  u maju 2003. godine od strane tima stručnjaka iz oblasti psihologije, pedagogije i poslovanja.

Dete plus sajt je osmišljen kao izvor informacija i inspiracija za roditelje, vaspitače i učitelje dece uzrasta do 10 godina. Glavna tema koja se na različite načine obrađuje  je holističko obrazovanje za celovit razvoj dece i podršku onima koji ih odgajaju, vaspitavaju i podučavaju. Cilj nam je da promovišemo ljudske vrednosti kao osnovu svake interakcije. Važno nam je da sve što ponudimo bude profesionalno predstavljeno, da čitaocima da mogućnost za nove uvide i saznanja, da bude inspirativno, korisno i primenljivo, ali pre svega, da dotakne i jača u svima nama onaj deo bića u kojem obitavaju vrednosti kao što su ljubav, prihvatanje, radost, kreativnost, sloboda...  Pa da tako ojačani lakše rastemo i lepše i bolje sarađujemo. 

PROGRAMI

Naši programi su edukativnog karaktera i promovišu kreativan i pozitivan pristup životu. Polaznici kroz njih razvijaju veštine kreativnog mišljenja u prevazilaženju prepreka i rešavanju problema, jačaju socijalne veštine i razvijaju snagu za pozitivne promene i unapređenje kvaliteta života.  Podržani su od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstva prosvete i raznih donatora.

TIM

Tim projekta Dete plus se sastoji od grupe entuzijasta, sasvim običnih i posebnih ljudi: roditelja, učenika, studenata, nastavnika, vaspitača, novinara, prevodilaca, pesnika, dizajnera, muzičara...  Nadamo se da će ovaj tim, kako sajt raste i razvija se, takođe da raste.  Ukoliko biste voleli da na neki način doprinesete  našem razvoju, javite se na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

MISIJA

Doprinos izgradnji obrazovanog društva zasnovanog na ljudskim vrednostima, sa akcentom na ulogu i značaj celovitog i humanog razvoja dece.

VIZIJA

Obrazovano društvo u kome građani aktivno doprinose negovanju ljudskih vrednosti.