Moja sestra je odlučila da se uda posle skoro 10 godina „zabavljanja" i zajedničkog života sa svojim izabranikom.

Ona je oduvek volela da stvari radi „drugačije", da bude zabavno, originalno, nezaboravno! Tako su se odlučili da umesto svadbe naprave svadbeni doručak na kome bi prisustvovali samo mladenci i dve kume (jedna sa brkovima, a druga bez brkova).

Pored male družine, ovaj veliki događaj, trebalo je da uveliča i muzička pratnja na testeri. (Dakle, sasvim tradicionalan pristup venčanju.)

Međutim, ko god je čuo za ideju svadbenog doručka poželeo je da se pridruži, pa je krug zvanica počeo da se širi. Nekako se desilo da devojka koja treba da svira na testeri više nije dostupna (nije više sa prijateljem naših mladenaca)... Tako je došlo do male izmene plana.

Umesto svadbenog doručka, odlučeno je da će venčanje biti održano na splavu, u večernjim časovima i... da će sve to, ustvari, biti jedna velika žurka.

Došlo je i veče venčanja. Svi su bili tamo, uključujući i Dunju (2 godine). Prigušeno svetlo, svećice, puno nasmejanih lica, roditelji mladernaca malo zbunjeni zbog nedostatka trubača i dugih redova stolova sa kupus salatom i pečenjem. Ipak, to je dan u kome mladenci treba da uživaju pa se niko ne žali.

KavijarA na stolovima posluženje. Sve je lepo dekorisano, sitno i šareno. Pored raznih đakonija tu se nalaze i činijice sa crnim kuglicama i u svakoj od njih po jedna orhideja. Jedna rođaka prilazi stolu, stavlja na tanjir sendviče, a onda kaže: "Da se i ja malo založim ovim kavijarom" i kašičicom zasipa sve što se našlo na tanjiru.

Malo kasnije do stola stiže i Dunja. Nije naročito zainteresovana za pite, sendviče i salate. Topla jela je posebno odbijaju, ali zato je činija sa kavijarom neverovatno primamljiva. Tako je celu činiju postavila na stočić ispred sebe i posvećeno ubacuje kuglice u usta.

Ja pitam rođaku kakvog je ukusa uopšte taj kavijar, pošto ne jedem meso, ni ribu, pa ni kavijar nikada nisam probala. Ona odgovara: "Pa, onako, nema baš neki ukus."

Tata i ja gledamo Dunju, smeškamo se i komentarišemo kako ima prefinjen ukus za hranu. - Sigurno je na tetku!

A onda stiže i tetka - mlada. Mi taman pohvalimo njen trud oko dekoracije i kažemo kako je Dunja posebno zadovaljna kavijarom, a ona na to kaže: " Da li ste vi normalni, pa to su dekorativne gel kuglice za cveće!"

Uskoro se ispostavilo da su se skoro svi svatovi založili "dekorativnim gel kuglicama za cveće".

Srećom, bez pratećih negativnih efekata. Svi smo bili u kontaktu dan nakon venčanja. Rekla bih da sam tog dana dobila najviše poziva, kao za rođendan. Svi su zvali da provere kako je Dunja. Jer ipak, ona se najviše najela dekorativnog kavijara.

Venčanje je svakako ostalo zapamćeno, a incident sa lažnim kavijarom je nadoknadio odsustvo muzičke pratnje na testeri.