Sanjao sam da je otkrivena tajna veza između deda i baba, roditelja i vaspitača, učitelja, nastavnika, trenera, budućih bračnih drugova. I bivših. Ma kakvi veza - zavera protiv sirotih malih hrčaka! Objavljeno je na Wikiliksu, procurelo... Iz tajnih izvora, od uha do uha, nevidljivim mastilom, golubovima pismonošama. Pismo - nošama, xexe, kakav smešan naziv za nošu cereka se vragolasto Đ na sekund izvučen iz neprekidne jurnjave policajaca i "nezobraznika".

spider-on-the-web-manVeć prepoznaje tu lingvičnu vrstu humora koja se ne ukrašava kerefekama, mlataranjem ekstremitetima, izobličavanjem roditeljskog lica, smešnim prdi-smrdi zvucima, kako većina ODRASLIH postupa. Naravno, uz klasični cimni ga za buckasti obraz joj što je sladak - atak. Baš zato, što već kapira te fore, isto onako kako se mi "odrasli" šalimo, insistira na pravilnosti izgovora i u svojoj trećoj godinici sriče: ne-zo-bra-znik. I ako ne razumeš da je on upravo napravio "štos" onako kako mi to roditelji radimo, pa mu kažeš: nije to pravilno... 'Oće i da udari!? U ime pravde, ispravnosti, pobede dobrog nad zlim?

Ma jok, nego zato što to rade mama i tata. Mama i tata se veći deo slobodnog vremena bave savremenim pismo-nošama, t.j. mail(pismo) - nošama. A kad se nekako dovrši to beskrajno dosadno kuckanje, pali se TV gde sve stanice, (ruko)vođene nekim izanđalim sondažama javnog mnjenja i dalje iz svih topova pucaju američke krvavo-akcione filmove, serije, globalne katastrofe, ujede zmija, paukova, ljudoždera, svemirske bitke sa uništenjem čitavog Kosmosa pa, Boga mi, i drugih dimenzija. Gotovo se kao kulturni zaokret može prihvatiti mnoštvo Oprah klonova u okruženju napaćene publike dlanova ispucalih od pljeskanja u taktu mahanja table "Aplause". Pogotovo ovih domaćih, što se nesebično podaju instrumentima make-up majstora, rekonstruktivnih plastičnih hirurga i kreatorima modne "see my new BUBIS" šizofrenije, a sve u nadi da će biti dovoljno zapaženi da se kad tad oprobaju u borbi Titana nekog novog Survivora. Ovo se dešava sve dok priče o bulimiji, anoreksiji, gojaznosti, narkomaniji u besnom nadmetanju ne preotmu prostor posvećen kulinarskim veštinama "A la studio" što je već "B"-huljenje u glavi svakog marketing menadžera tv kanala. I upravo kad se dete za trenutak poraduje da je mami i tati prokuvao mozak od silne vatre svih kalibara pa se roditeljski prst opasno primakao Turn Off dugmetu, - čekaj!!! Stiže saopštenje o aferi Wikileaks. Koliko će samo tu novog đubreta za buduće filmske hitove Amerikanci otkriti o sebi. I drugima. Što kao nisu znali. Al sad smeju da snimaju o tome. I šta sam ono hteo...? A, da, sanjao sam da je otkrivena tajna veza između deda i baba, roditelja i vaspitača, učitelja, nastavnika, trenera, budućih bračnih drugova. I bivših. Ma kakvi veza - zavera protiv sirotih malih hrčaka! Sastoji se u tome da ih od malih nogu uče da budu dobri, poštuju prave vrednosti i odnose se prema okolini i drugovima kao prema nečemu... što ne gleda televiziju. Ova zavera može biti kobna ukoliko se na vreme ne razotkrije.