odgovorno_zivljenje_nagradni_konkursSavez učitelja Republike Srbije u saradnji sa organizacijom Obrazovanje plus i Kompanijom Dunav osiguranje, u toku ove školske godine sprovodi kampanju za osnaživanje učitelja, vaspitača i predmetnih nastavnika na ličnom i profesionalnom planu, kroz stručne tribine Odgovorno življenje. Ove tribine se realizuju u 30 gradova širom Srbije, veoma su posećene i dobijaju izuzetno dobre evaluacije od strane učesnika. Povodom završetka ove faze projekta, raspisan je Nagradni konkurs za sve učesnike tribine.

Na konkursu mogu da učestvuju vaspitači, učitelji, predmetni nastavnici i stručni saradnici koji su bili polaznici stručnih tribina Odgovorno življenje realizovanih od 15. maja 2012. godine.

Primeri dobre prakse treba da prikažu aktivnosti usmerene na ispoljavanje odgovornosti prema sebi, prema svom radu i prema širem okruženju, zasnovanih na principima koji su predstavljeni kroz izlaganja na tribini, a u oblasti jačanja psihološkog imuniteta, emocionalne i finansijske pismenosti.

Primer dobre prakse mora biti realizovan i može da predstavlja prikaz:

  • Aktivnosti preduzetih u cilju jačanja sopstvenog psihološkog imuniteta, emocionalne i finansijske pismenosti
  • Aktivnosti u predškolskoj i osnovnoškolskoj ustanovi u radu sa decom i/ili njihovim roditeljima usmerenim na jačanje odgovornog ponašanja prema sebi, drugima i okruženju
  • Inicijativa preduzetih u cilju unapređivanja međuljudskih odnosa i razvijanja pozitivne klime u ustanovi

Prijave po konkursu i prezentacije dostaviti najkasnije do nedelje 9. decembra 2012. godine do 16 časova na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Prezentacije sa tribine možete preuzeti OVDE

Tekst o odgovornom življenju možete preuzeti OVDE

Odgovorno_zivljenje_Nagradni_konkurs